Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Őszi gyümölcs brulée recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Fél l habtejszín
» 6+2 dkg Kristálycukor
» 1 vaníliarúd belseje
» 8 db tojássárgája
» 8 db őszibarack
» 20 dkg áfonya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 105 C-ra, valamint előkészítünk 6 db süthető formát, és egy magas peremű tepsit. A formák aljában elhelyezzük az őszibarack szeleteket és az áfonyát.
2. A tejszínt a vaníliarúddal feltesszük a tűzhelyre melegedni. Forráspontig hevítjük.
3. Míg a tejszín melegszik, a kristálycukrot habosítsuk ki a tojássárgájával.
4. Ha elkezdett forrni a tejszín, apró részletekben, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez.
5. Az így kapott öntetet egy hőálló kancsóba szűrjük.
6. A kancsóból a sütőformákba, a gyümölcsökre töltjük az öntetet. A formákat egyenletesen elosztva elhelyezzük a tepsiben.
7. A formák feléig vízzel töltjük a tepsit, és betesszük sülni kb 50-60 percre. Addig süssük őket, míg pudingszerű nem lesz a brulée a formában. A sütés után hagyjuk őket kihűlni a vízben, majd fóliázzuk le, és tegyük hűtőbe őket egy napra.
8. A kihűlt brulée-ket kristálycukorral befedjük, és a karamellpisztollyal addig melegítjük a 2dkg cukrot, míg sötét és buborékos nem lesz.
9. Ha a karamell megkeményedett, tálalhatjuk a finomságot.

Megjegyzés / tipp:

A Brulée egy francia eredetű desszert különlegesség.
0 komment 0 ember kedveli sabsky
2012.08.21 22:14
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
magas peremű, formák aljában, őszibarack szeleteket, vaníliarúddal feltesszük, tűzhelyre melegedni, tejszín melegszik, kristálycukrot habosítsuk, tojásos keverékhez, hőálló kancsóba, gyümölcsökre töltjük, formákat egyenletesen, formák feléig, sütés után, kihűlt brulée-ket, 2dkg cukrot, karamell megkeményedett, francia eredetű, kristálycukorral, tojássárgájával, kristálycukrot, megkeményedett, Előmelegítjük, Kristálycukor, vaníliarúddal, különlegesség, egyenletesen, előkészítünk, részletekben, Forráspontig, sütőformákba, gyümölcsökre, tojássárgája, elhelyezzük, tálalhatjuk, pudingszerű, hozzáöntjük, elhelyezzük, őszibarack, őszibarack, vaníliarúd, szeleteket, habtejszín, habosítsuk, habtejszín, Kristálycukor, vaníliarúd belseje, tojássárgája, őszibarack, áfonya,
Hamburgerzsemle
0 komment 13 ember kedveli
EPERFAGYLALT FAGYIGÉP NÉLKÜL
0 komment 7 ember kedveli
Cukkini krémleves...
0 komment 3 ember kedveli
Habcsók
1 komment 20 ember kedveli
Almás keverős süti
0 komment 5 ember kedveli
Sós torta sonkával és sajttal !
0 komment 11 ember kedveli
Gyors kelt tészta
0 komment 22 ember kedveli
Macskatiprás
0 komment 10 ember kedveli
Csőben sült karfiol gyorsan
0 komment 13 ember kedveli
Barackos túrótorta-sütés nélkül-
5 komment 95 ember kedveli
NUTELLÁS MUFFIN
0 komment 4 ember kedveli
Zöldség rizottó
0 komment 1 ember kedveli
Házi erős paprika
0 komment 2 ember kedveli
Parajos tészta
2 komment 5 ember kedveli
Burgonyakrémleves-avokádóval.
0 komment 2 ember kedveli
Winzer Röszti
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.